top of page

VOEDWIJS

Diëtist Heidi Dufoor
Ik focus op gezonder leven, niet op je gewicht

Eten doen we allemaal, maar soms wordt voeding een probleem. Dan kan een diëtist je helpen. Ik luister graag naar jouw vragen en werk samen met jou een plan uit. Die individuele begeleiding is voor mij heel belangrijk: ik werk op jouw maat. Mijn advies baseer ik op wetenschappelijk onderzoek en ervaring.

Ook als je een gezondere relatie met voeding wil, kan je bij mij aankloppen. Dat kan individueel, maar ook in groep. Ik hou consultaties in Aalst.

IMG_1396.jpg
Home: Welkom
corporate%20small%20(16)_edited.jpg

Heidi Dufoor

Mijn passie voor gezonde voeding is er altijd geweest. Toch besloot ik pas als veertiger om me om te scholen tot voedingsdeskundige en diëtist. Verward door alle mogelijke voedselhypes, superfoods en eetgoeroes was ik vooral op zoek naar correcte en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Ik volgde het traject voor werkstudenten aan de Erasmushogeschool in Brussel en studeerde in juli 2020 af als bachelor in de Voedings- en Dieetkunde. Mijn studie combineerde ik met deeltijds werk en de zorg voor een gezin met drie kinderen. Als geen ander weet ik dat een goede planning nodig is om je doelen te bereiken, maar dat je onderweg ook moet kunnen en durven genieten.

Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat gewoon gezond eten en leven vaak goed genoeg is. Streng en strikt diëten heeft op lange termijn weinig zin en levert vooral frustraties op. Gezonder, evenwichtig en bewuster eten, voeding loskoppelen van emoties, vastgeroeste gewoontes durven doorbreken, meer bewegen,… daarmee ben je al een heel eind op de goede weg. Graag help ik je dat pad te nemen. Ook wie door ziekte of medische klachten zijn voedingspatroon wil aanpassen, kan bij mij terecht. Ik help je graag gezondheidswinst boeken.

Home: Biografie

Waarmee kan ik je helpen?

Ik help je graag op weg om gezonder en evenwichtiger te eten. Daarnaast kan je bij mij terecht voor voedingsadvies bij hart- en vaatziekten, diabetes type 2, allergieën en intoleranties, maag- en darmproblemen. 

Gewichtsproblemen

Worstel je met je gewicht? Samen bekijken we jouw eetgewoonten en optimaliseren we die in functie van jouw gezondheid. Verwacht zeker geen strikte diëten, mijn focus ligt op een gezond en evenwichtig voedingspatroon dat je levenslang kan volhouden.

IMG_1136.jpg
IMG_1575.jpg

Hart- en vaatziekten

Is jouw cholesterol te hoog? Of heb je last van hoge bloeddruk? Moet je van de dokter gezonder eten, maar weet je niet waarop je moet letten? We bekijken jouw voedingspatroon en ik leg je uit waar je gezondere keuzes kan maken. Je leert het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten en/of je leert hoe je minder zout kan innemen.

Diabetes type 2

Heb je Diabetes type 2 en hulp nodig om je levensstijl aan te passen? Samen doorgronden we jouw eet- en leefgewoonten en kijken we waar verbetering mogelijk is. De focus van mijn advies ligt op een gezonde voeding en een gezonde levensstijl zodat je je ziekte onder controle krijgt en houdt.
Heeft de huisarts een zorgtraject voorgeschreven, dan verwijs ik je graag door naar een diëtist-diabeteseducator. Cliënten met diabetes type 2 in een voortraject kunnen wel bij mij terecht.

IMG_3374.jpg
IMG_2031_edited.jpg

Allergieën en intoleranties

Is er bij jou een allergie of intolerantie aan bepaalde voedingsmiddelen vastgesteld? Heb je hulp nodig om je eetpatroon aan te passen? Vind je het moeilijk om etiketten op voedingswaren correct te begrijpen? Weet je niet welke voeding je wel mag eten? Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn om je voeding volledig aan te passen.

Maag- en darmproblemen

Heb je problemen met het toiletbezoek? Ben je vaak geconstipeerd of heb je last van diarree? Ondervind je spijsverteringsproblemen? We zoeken samen naar de oorzaak van je problematiek en passen je voeding aan zodat jouw klachten verminderen.

IMG_5519.jpg
IMG_1427.jpg

Informatie over gezonde voeding

Wil je gezond voedingsadvies en tips voor een gezonde levensstijl, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ben je helemaal verward door Instagraminfluencers, voedselhypes en wat je leest in de media of op het internet? Ik help je graag met correcte en praktische informatie.
Ben je zwanger en ongerust of je de nodige voedingsstoffen binnen krijgt voor je kindje? Ook dan kan je bij mij terecht.

Heb je een voedingsprobleem waarmee ik je niet kan helpen, dan verwijs ik je graag naar een collega diëtist.

Home: Diensten

Consultaties & tarieven

Je eetgewoontes veranderen vraagt tijd. Daarom vraagt een goede en individuele begeleiding vaak drie afspraken.
Afhankelijk van jouw vraag kan het aantal consultaties worden beperkt of uitgebreid.

Eerste consultatie

Omdat ik zoveel mogelijk op jouw maat wil werken, hebben we een uitgebreid startgesprek. Ik luister naar jouw klachten en naar wat je wil bereiken. Ik noteer jouw huidige eetgewoonten, jouw levensstijl, jouw professionele en privésituatie. Om goed te starten, krijg je al een aantal tips mee.

De eerste consultatie duurt ongeveer 60 minuten en kost 56 euro.

Tweede consultatie

In het tweede gesprek overlopen we in detail het voedingsadvies dat ik op jouw maat uitwerkte. We bespreken welke hindernissen er zijn en hoe we die kunnen overwinnen.

De tweede consultatie duurt 45-60 minuten en kost 42 euro.

Derde consultatie

We evalueren hoe het loopt. Lukt het je om aanpassingen te doen? Welke concrete vragen heb je nog? Waarover wil je meer informatie? Heb je nood aan extra motivatie? Met welke twijfels of problemen worstel je nog? Het kan allemaal aan bod komen. 

De opvolgconsultatie duurt ongeveer 30 minuten en kost 30 euro.

Verwittig op tijd als je niet kan komen!

Ben je onverwachts verhinderd? Waarschuw me dan op tijd! Heb je een afspraak en heb je me 24 uur vooraf niet verwittigd dat je niet kan komen, dan ben ik verplicht om je de consultatie toch aan te rekenen.

Advies aan huis

Als je dat wil, kom ik aan huis. Dat kost 8 euro extra.

Terugbetaling

Als erkend diëtist met een RIZIV-nummer betaalt het ziekenfonds een deel van mijn voedingsadvies terug. Hoeveel je terugkrijgt is afhankelijk van de mutualiteit waarbij je bent aangesloten. Check de website van je ziekenfonds om te zien waar jij recht op hebt.

Leden van Bond Moyson krijgen een voordelig tarief omdat ik als gezondheidscoach meewerk aan hun Fit&Well2DAY-aanbod

Christelijke mutualiteit

Bond Moyson

Liberale Mutualiteit

Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Onafhankelijk Ziekenfonds

Partena

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Speciale tarieven

Wie lijdt aan Diabetes type 2 en/of chronische nierinsufficiëntie heeft recht op voedingsadvies met verlaagd tarief. Informeer bij je huisarts of je hiervoor in aanmerking komt en breng altijd de verwijsbrief mee naar jouw eerste consultatie. 

Kinderen met overgewicht hebben sinds april 2020 recht op een verlaagd tarief voor voedingsadvies. Raadpleeg de huisarts om te weten of je hiervoor in aanmerking komt. Breng ook altijd de verwijsbrief mee naar de eerste consultatie.

Home: Veelgestelde vragen
IMG_6992.jpg

Je kan me boeken

Wil je als groep, vereniging, school, bedrijf… praktische informatie over gezonde voeding, dan kan je me boeken voor een webinar, lezing of workshop.

Mogelijke thema’s zijn: gezonde voeding bij het ouder worden, starten met meer plantaardig te eten, gezondere keuzes maken in de supermarkt, met kleine aanpassingen gezondheidswinst scoren, emo-eten, bewuster gaan eten, gezond ontbijten/lunchen of gezonde tussendoortjes,...

Een lezing duurt gemiddeld anderhalf uur en kan zowel online als "live" plaatsvinden.

Denk je aan een ander voedingsthema? Dan werk ik graag iets op maat uit.

Prijs voor een lezing: 100 euro/uur.

Home: Over

Maak een afspraak

Alle consultaties zijn altijd op afspraak. Vul bij voorkeur het formulier hieronder in.

Mailen kan naar heididufoor@voedwijs.be, bellen op 0474/82.15.59.

Wat breng je mee naar de eerste afspraak: je identiteitskaart, een verwijsbrief van de huisarts (indien van toepassing), een overzicht van jouw medicatie en laboresultaten van een recente bloedtest (als je die hebt).

Ben je onverwachts verhinderd? Waarschuw me dan op tijd! Heb je een afspraak en heb je me 24 uur vooraf niet verwittigd dat je niet kan komen, dan ben ik verplicht om je de consultatie toch aan te rekenen.

IK HOUD CONSULTATIES in het kantoor van Bond Moyson, Geraardsbergsestraat 69 in Aalst.

Elke consultatie verloopt coronaproof met de nodige veiligheidsmaatregelen en ontsmetting tussendoor. 

Als je toch liever een online sessie boekt, kan dat ook.

0474/82.15.59

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook

Bedankt voor de inzending!

Home: Contact
bottom of page